Technologieblog The Next Web steeds populairder

Het Nederlandse The Next Web is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de populairste technologieblogs ter wereld. De website bereikt zo’n tien miljoen unieke bezoekers per maand. Volgens oprichter Boris Velthuizen van Zanten is de site zo succesvol omdat ze kort op het nieuws zitten en verhalen als eerste brengen.

“We worden gelezen in alle landen van de wereld. We bestaan al een tijdje en hebben altijd stug volgehouden, en dan merk je dat mensen je gaan waarderen als nieuwsbron”, legt Velthuizen van Zanten in een interview met Emerce uit. “We staan hoger dan CNN omdat we verhalen eerder hebben en zij schrijven ze dan over.” De CEO van The Next Web kijkt ook al vooruit naar de toekomst. “Tegen 2025 gaan er zo’n 5 miljard mensen online zijn. Vroeger was technologie nog een niche ding, maar nu heeft iedereen iets met technologie te maken. Ook een boer in Pakistan zal willen weten wat de nieuwe Apple Watch is en de nieuwe iPhone en of Google down is. Ons publiek kan dus nog groeien.”

Ook het nieuws dat The Next Web brengt kan nog verbreden. “Maar we worden niet saai”, vertelt Velthuizen van Zanten. “We zitten wel op een bepaald soort nieuws, ik noem het remarkable. Dat is nieuws waar je over wil praten of tweeten.”

Bekijk hieronder het interview met Boris Velthuizen van Zanten.

Joachim Maes

Plaats een reactie